Projekt udført for Færch & Co. i Aalborg, hvor Bjørk & Maigård har været arkitekter. Hotellet står overfor en om- og tilbygning, hvorfor der var behov for tegningsgrundlag til godkendelse af projektet hos kommunen. Eksisterende tegninger er, som ved rigtigt mange andre projekter, håndtegninger udført tilbage i 1992. Siden 1992 har der været foretaget mange ændringer på bygningen, hvorfor de ikke længere kunne bruges, som tegningsgrundlag. Modelhusets opgave var at scanne helle bygningen og leverer en 3D RVT fil til Bjørk & Maigård, som dermed kunne bruges til dokumentation af eksisterende forhold, samt benyttes til at tegne videre på.

Der blev lavet 122 3D laserscanninger af bygningen indvendig og udvendig for at få hele bygningen tegnet op i Revit. Ved dette projekt leverede vi en færdig 3D fil til arkitekten ca. 10 arbejdsdage efter at vi satte projektet i gang. 

En af de store fordele ved 3D laserscanning er, at det dermed er muligt at få væg- og gulvtykkelser verificeret, hvilket var en vigtig parameter på dette projekt grundet de mange ombygninger. Derudover er det muligt på et senere tidspunkt at tilgå punktskyen for at tage flere mål og se 360 graders views af hele bygningen på tegnestuen. 

Herunder kan den færdige 3D konstruktion ses i 3D, som er tegnet baseret på punkskyen. Derudover er der en lille video af, hvor vi efterfølgende tager lidt tjekmål i VR mode af punktskyen indenfor i huset.