Modelhuset laver 3D laserscanninger og 3D modellering af gamle boligblokke, butikker, fabrikker osv. Vi tager 3D skyen og tegner den op i 3D CAD og leverer én samlet fil. Vi tegner i Revit, men har også mulighed for at levere Archicad på forespørgsel. Typiske filtyper vi leverer i er .IFC, .DWG og .rvt.                    

BIM (Building Information Modeling) er ved at blive en standard ved udbud af nye større bygninger, hvilket kræves at der arbejdes i 3D. BIM er lige til med nye projekter, men udfordringen opstår ved renoveringsopgaver af gamle bygninger! Det vurderes, at omkring 95% af danske bygninger ikke har elektroniske 2D eller 3D filer tilgængelige og det tegningsmateriale der måtte foreligge i fysisk form typisk er mangelfuldt og ikke ført ajour. Det hurtigste og mest præcise er her, at få lavet en scanning af den gamle bygning.

Den seneste rapport fra EU BIM Task Group henviser til, at der kan skabes en besparelse på 10-20% ved at udnytte BIM. På de offentlige danske byggeprojekter forventes BIM at blive en standard og det er allerede et punkt i kontrakten for mange offentlige entrepriser.

Vi benytter noget af det bedste og nyeste udstyr indenfor 3D laserscanning. Scanneren læser op til 976.000 punkter/sekund og har en nøjagtighed på +/- 2mm. Tolerancen på filerne er typiske indenfor få centimeter, hvilket skyldes de skævheder, som forekommer i alle bygninger.

Typiske 3D laserscanning og 3D modellering opgaver:

  • Opmåling af bygninger til brug ved nøjagtig udregning af materialeforbrug på et byggeprojekt
  • Opmåling af butikker for indretningsarkitekter, som dermed sparer tid og får én 3D fil at arbejde med
  • Opmåling af gamle boligblokke, som skal restaureres
  • Opmåling af bevaringsværdige bygninger